Oglasio se i Obama: Ne mogu biti ponosniji da čestitam našem novom predsjedniku

0
Radiosarajevo.ba
Oglasio se i Obama: Ne mogu biti ponosniji da čestitam našem novom predsjedniku
Foto: EPA / Barack Obama

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barack Obama objavio je izjavu u kojoj je čestitao Joeu Bidenu i Kamali Harris.

"Ne mogu biti ponosniji što mogu čestitati našem sljedećem predsjedniku Joeu Bidenu i našoj sljedećoj prvoj dami Jill Biden", napisao je Obama.

Imamo sreću da Joe ima ono što je potrebno da bude predsjednik i da se već tako i nosi. Jer kad on uđe u Bijelu kuću u januaru, suočit će se s nizom nevjerovatnih izazova koje niti jedan novoizabrani predsjednik nikada nije imao - pandemija bjesni, nejednaku ekonomiju i pravosudni sustav, demokratija je u opasnosti i klima", poručio je on.

On je u svojoj izjavi napisao da zna da će Biden uraditi najbolji posao za sve Amerikance, bez obzira da li su oni ili nisu glasali za njega.

"Naša demokratija nas treba više nego ikada, Michelle i ja se radujemo što ćemo da podržimo našeg predsjednika i prvu damu u njihovom radu", zaključio je Obama. 

Podsjećamo, Joe Biden je osvojio predsjedničke izbore u SAD-u pobijedivši Donalda Trumpa, a Kamala Harris je nova potpredsjednica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije