Oglasio se Biden: Samo Rusija je odgovorna za smrt i uništenje

5
Radiosarajevo.ba
Oglasio se Biden: Samo Rusija je odgovorna za smrt i uništenje
Foto: Twitter / The White House / Joe Biden, predsjednik SAD

Sjedinjene Države i njezini saveznici će ujedinjeno i odlučno odgovoriti na "neisprovocirani i neopravdani napad ruskih vojnih snaga na Ukrajinu", izjavio je američki predsjednik Joe Biden nakon što su se čule eksplozije u glavnom gradu Ukrajine Kijevu, prenosi Index.hr.

"Predsjednik Putin odabrao je rat s predumišljajem koji će donijeti katastrofalne gubitke života i ljudske patnje", rekao je Biden u saopćenju objavljenom kasno u srijedu te dodao:

"Samo Rusija je odgovorna za smrt i uništenje koje će ovaj napad donijeti. Svijet će Rusiju smatrati odgovornom."

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Biden je rekao da će u četvrtak objaviti daljnje mjere koje će Sjedinjene Države i njihovi saveznici uvesti Rusiji.

On je dodao da će pratiti situaciju iz Bijele kuće prije nego što se u četvrtak rano sastane sa svojim kolegama iz G7, grupe sedam naprednih ekonomija.

Zatim će, kako je rekao, "razgovarati s američkim narodom" kako bi najavio posljedice koje će Sjedinjene Države, saveznici i partneri nametnuti Rusiji zbog toga "nepotrebnog čina agresije na Ukrajinu i globalnog mira i sigurnosti".

Biden je rekao da će Washington također koordinirati sa saveznicima u NATO-u "kako bi osigurao snažan, ujedinjen odgovor koji odvraća svaku agresiju protiv saveza".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije