Oglasila se Greta Thunberg: Konferencija UN-a je promašaj

3
Fena
Oglasila se Greta Thunberg: Konferencija UN-a je promašaj
Foto: Twitter / Greta Thunberg

Konferencija Ujedinjenih nacija COP26, koja se održava u Glasgowu, nije uspjela i to nije tajna, izjavila je u petak švedska aktivistica za klimatske promjene Greta Thunberg. 

Obraćajući se hiljadama ljudi koji su ispunili glavni George Square u Glasgowu, Thunberg je rekla da se COP26 upravo pretvorio u "PR događaj", gdje lideri drže prekrasne govore i najavljuju obaveze i ciljeve, dok vlade "sjevernih zemalja" još uvijek "odbijanje da se pozabavi klimatskim djelovanjem", prenosi Anadolija. 

Opisujući Konferenciju UN-a o klimatskim promjenama kao "dvosedmičnu proslavu uobičajenog poslovanja, Thunberg je podvukla da je svijetu potrebno "hitno rješavanje godišnjih emisija".

Znate li šta znače oznake EDT i EDP na parfemima? Evo kako da izaberete najdugotrajniji miris

Znate li šta znače oznake EDT i EDP na parfemima? Evo kako da izaberete najdugotrajniji miris

Thunberg je rekla da svijetu "ne trebaju nikakva neobavezujuća obećanja".

Više od 25.000 delegata iz 200 zemalja nalazi se na konferenciji u Glasgowu koja će trajati do 12. novembra, s brojnim panelima, sastancima i popratnim događajima, a svi će tražiti rješenja za smanjenje nivoa globalnog zagrijavanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije