Filmska pljačka: Od dvije žene iz Katara na autoputu oteli pet miliona eura

Radiosarajevo.ba
Filmska pljačka: Od dvije žene iz Katara na autoputu oteli pet miliona eura
EPA / Ilustracija
Dvije žene iz Katara opljačkane su na autoputu u Parizu pri čemu su ostale bez predmeta vrijednih najmanje pet miliona eura, saopćili su danas policijski izvori, javlja AFP.

Žene, oko 60 godina starosti, krenule su u ponedjeljak sa aerodroma Le Bourget sjeveroistočno od Pariza kada su im automobil zaustavila dva maskirana muškarca, koji su poprskali njih dvije i njihovog vozača suzavcem i ukrali "sve što se nalazilo u vozilu: nakit, odjeću, prtljag", rekao je neimenovani izvor.

Na dijelu puta koji vodi sjeverno od Pariza često se dešavaju pljačke, a "na meti" su često bogati stranci u luksuznim automobilima, od kojih neki nose sa sobom velike količine novca u gotovini.

Pljačkaši često koriste saobraćajne gužve da sprovedu svoj plan.

Tako je prošlog mjeseca taksi koji je vozio direktora francuskog lanca prodavnica namještaja zaustavljen ubrzo nakon što je krenuo sa aerodroma Le Bourget, a tri pljačkaša su tada odnijela predmete vrijedne oko 100.000 eura.

Na sličan način prošle godine je opljačkan i jedan korejski kolekcionar umjetničkih predmeta, kada su mu trojica napadača iz automobila odnijela nakit vrijedan četiri miliona eura.

U oktobru je i zvijezda američkog reality showa Kim Kardashian ostala bez nakita vrijednog 10 miliona dolara u luksuznom apartmanu u centru francuske prijestolnice.

U Parizu je veliki broj ovakvih pljački naveo vladu da pojača mjere sigurnosti oko turistički atraktivnih lokacija, javlja Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije