Austrija / Obračun vozača kamiona: Kosovar koristio nož, a Bosanac metalnu polugu

07. 10. 2020. u 11:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Verbalni spor dvojice vozača kamiona u austrijskom St. Florianu prerastao je u fizički obračun i doveo do intervencije policije i hapšenja jednog od njih, saopćila je policija Gornje Austrije.

U utorak (6. oktobra), malo iza 18 sati, dvojica vozača kamiona, 56-godišnji državljanin Kosova i 60-godišnji državljanin BiH, sukobili su se u prostoru jedne firme. Razlog za svađu bio ko će imati prioritet u utovaru/istovaru robe.

Došlo do rasprave u kojoj je, navodno, Bosanac verbalno vrijeđao radnog kolegu. Vozač s Kosova otišao je u svoj kamion, uzeo nož i stavio ga Bosancu pod grlo! No, državljanin BiH je dohvatio metalnu polugu i uspio se odbraniti.

Pozvana je policijska patrola koja uhapsila 56-godišnjeg Kosovara. Priznao je da je koristio nož i rekao policiji da je "samo želio da ga Bosanac prestane vrijeđati". Kosovar je uhapšen i prijavljen  štajerskom javnom tužitelju.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA