EU / Plijen prodavali na internetu: Bosanci ukrali tri traktora u Austriji

26. 09. 2020. u 12:28:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 25

Samo nekoliko dana nakon što je traktor s vitlom ukraden šumskom radniku u austrijskom Strassburgu, 30-godišnjak je svoj radni alat otkrio na prodajnoj platformi na internetu!

Uslijedila je istraga Državne kancelarije kriminalističke policije Austrije i policije Strassburga koja je dovela do hapšenja trojice državljana BiH starosti 21, 42 i 54 godine.

Utvrđeno je da su drski lopovi prethodno ukrali još dva traktora u Strassburgu. Jedan traktor pronađen je u šumskom području, drugi u garaži u Klagenfurtu, gdje su počinitelji također demontirali vitlo i ponudili ga na Internetu. Bosanci su sada u pritvoru.

Trojica osumnjičenih ukrali su prvi traktor parkiran blizu ruba šume, uključujući vitlo, u noći sa 7. na 8. septembra u Strassburgu. Traktor su doveli u iznajmljenu garažu u okrugu Klagenfurt kako bi vitlo demontirali.

Potom su traktor vratili u šumi, a vitlo prodali za nekoliko hiljada eura 32-godišnjaku iz okruga Zell am See. Vitlo su prodali putem internet platforme, gdje ga je otkrio bivši vlasnik.

U noći sa 16. na 17. septembra u Strassburgu su ukradena još dva traktora i vitla, koja su demontirana u iznajmljenoj garaži. Kada su trojica Bosanaca ponovo ponudila vitla 32-godišnjaku iz Zell am Seea, on je još jednom pokazao interes za kupovinu.

U međuvremenu su svi traktori vraćeni vlasnicima. Osumnjičeni su nakon prvih ispitivanja dovedeni u zatvor u Klagenfurtu. Sada traje istraga o mogućim drugim krađama. Trojica Bosanaca bit će prijavljena javnom tužilaštvu u Klagenfurtu nakon završetka istrage.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)