Objavljene policijske snimke upada u hotelsku sobu ubice iz Las Vegasa

Radiosarajevo.ba
Objavljene policijske snimke upada u hotelsku sobu ubice iz Las Vegasa
Foto: Screenshot / Ulazak u hotelsku sobu masovnog ubice
Stephen Paddock ubio je početkom oktobra u Las Vegasu ubio 58 i ranio najmanje 200 ljudi u Las Vegasu, a potom je ubio i sebe. Nakon više od pola godine policija je konačno objavila snimke s kamera policajaca kada su ušli u Paddockovu hotelsku sobu.

Kamere su nosili policajci Joshua Bitsko i David Newton, dok prvi policajac koji je ušao u apartman na 32. spratu hotela Mandalay Bay iz nepoznatih razloga nije nosio kameru. Na snimkama se vide policajci koji oprazno ulaze i pretražuju hotelsku sobu.

Soba je bila u potpunom neredu, a više pušaka je razbacano po sobi. Na početku se sumnjalo da su dva napadača pucala po posjetiocima muzičkog festivala u blizini hotela Mandalay, ali je na kraju utvrđeno da je Paddock bio sam.

Nije mijenjao okvire, samo je puške koje nije punio.

"Vidite li vi ovdje išta što upućuje na dva tipa?" pitao je jedan policajac.

"Ja vidim tipa koji je mijenjao puške bez da ih puni", odgovorio je drugi policajac.

Policija Las Vegasa objavila je snimku nakon višemjesečnog odugovlačenja. Mediji su tražili snimke putem sudskog spora, a vrhovni sud u Nevadi odbio je zahtjev da se odgodi objava. Šerif Joseph Lombardo istaknuo je da je razlog neobjavljivanja snimke nedovršena istraga i zabrinutost da bi snimka mogla traumatizirati žrtve.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije