Objavljena mapa: Gdje se nalazi ruska vojska u Ukrajini i šta im je glavna meta

4
Radiosarajevo.ba
Objavljena mapa: Gdje se nalazi ruska vojska u Ukrajini i šta im je glavna meta
Foto: Twitter/Ukraine Updates / Ruski vojnici odlaze iz okolice Sumija

Vojni analitičari sa američkog Instituta za proučavanje rata objavili su svoju posljednju procjenu ruske invazije na Ukrajinu.

BBC je objavio najnovije ključne zaključke, kao i mapu:

Kijev: Glavni grad Ukrajine i dalje je glavna ratna operacija Moskve. Rusija postavlja uslove za opkoljavanje glavnog grada napredovanjem sa zapada i istoka grada. Analitičari vjeruju da je 64 km dug konvoj koji je još uvijek sjeverno od grada tu da podrži napad sa zapada.

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Harkov: Granatiranje i zračna bombardiranja se nastavljaju. Analitičari vjeruju da Rusija prvo pokreće zračni napad prije nego što nastavi s ponovnim kopnenim napadom u srijedu ili četvrtak.

Na jugu, ruske snage nastoje poduprijeti svoje zauzimanje Khersona, što bi moglo otvoriti put za obnovljene vožnje prema Odesi i Mikolajvu - što bi onemogućilo pristup ukrajinskoj luci.

Oni također postrojavaju jedinice kako bi okružili Mariupolj na istoku - što bi stvorilo "kopneni most" za ruske snage da slobodno putuju između ruskog kopna i Krima.

Mapa ruske invazije na Ukrajinu - undefined

Foto: BBC: Mapa ruske invazije na Ukrajinu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije