Objavljena karta erupcije vulkana na Islandu: Evo kuda se magma kreće

0
Radiosarajevo.ba
Objavljena karta erupcije vulkana na Islandu: Evo kuda se magma kreće
Foto: EPA - EFE / Erupcija vulkana na Islandu

Seizmička aktivnost zajedno s mjerenjima s GPS uređaja ukazuje na to da se magma kreće prema jugozapadu i da bi se erupcija mogla nastaviti u smjeru Grindavika na Islandu, rekli su iz britanskog meteorološkog ureda.

Britanski meteorološki ured objavio je kartu erupcije vulkana na Islandu s upozorenjem da je erupcija počela sjeverno od Grindavika.

"Seizmička aktivnost zajedno s mjerenjima s GPS uređaja ukazuje na to da se magma kreće prema jugozapadu i da bi se erupcija mogla nastaviti u smjeru Grindavika", rekli su iz britanskog meteorološkog ureda.

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vučić je pokušao prevariti Zapad. Slijedi neugodan odgovor

Vulkanska erupcija dogodila se u ponedjeljak navečer, 18. decembra, u blizini ribarskog grada Grindavik na jugozapadu zemlje.

Policija je 10. novembra naredila evakuaciju gotovo 4.000 stanovnika Grindavika nakon što je otkrila magmu ispod grada. Poznata Plava laguna je zatvorena, a turistima su izdana upozorenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije