Objavljen video: Pogledajte kako Ljubomir iz Obrenovca i sa bratom pljačka vilu Tamare Ecclestone

1
Radiosarajevo.ba
Objavljen video: Pogledajte kako Ljubomir iz Obrenovca i sa bratom pljačka vilu Tamare Ecclestone
Foto: Collage / Pljačka u Velikog Britaniji

Ljubomir Radosavljević iz Obrenovca, njegova žena, sin, rodica i još dvije osobe su uhapšene, a za dvoje se traga zbog sumnje da su pokušali da "operu" 26 miliona funti (58,7 miliona KM).

Ljubomir Radosavljević, zvani Alfredo Lindli, i njegov rođeni brat R. K. R. su 2019. godine ukrali novac koji su potom pokušali da stave u legalne tokove.

Radosavljević je osumnjičen da je organizator serije višemilionskih pljački luksuznih kuća poznatih ličnosti u Londonu. Među njegovim žrtvama su bogata nasljednica Formule 1, Tamara Ecclestone, fudbaler Frank Lampard i njegova supruga Christine, kao i porodica pokojnog predsjednika Leicester Cityja, Vichai Srivaddhanaprabha.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Sada je na britanskim medijima "procurio" snimak pljačke kuće Tamare Ecclestone , na kojem se vidi kako lopovi tokom noći kroz dvorište upadaju u kuću.

Na glavama su imali kapuljače. U nastavku snimka vidi se da su lopovi iz Srbije razbacali novogodišnje ukrase po stepeništu vile.

Velika potraga za opasnim svjetskim kriminalcem: Krio se i u Sarajevu

Velika potraga za opasnim svjetskim kriminalcem: Krio se i u Sarajevu

Podsjetimo, tokom prvih 13 dana decembra 2019. godine, stvari vredne 26 miliona funti (58,7 miliona KM) odnijete su iz domova manekenke Tamara Ecclestone, bivšeg fudbalera Franka Lamparda i preminulog bivšeg vlasnika fudbalskog kluba Leicester City Vichaia Srivaddhanaprabhae u zapadnom Londonu.

Samo upad u vilu Ecclestone, u jednoj od najskupljih ulica na svijetu, smatra se najvećom provalom u neku kuću u engleskoj pravnoj historiji.

Zbog toga je Ljubomir u srijedu, 20. decembra, uhapšen sa još pet osoba: M. R., E. R., I. R., L. R. i M. N. i to zbog sumnje da su novac koji su pribavili Ljubomir Radosavljević i njegov R. K. R. "prali" na način da su ulagali u kupovinu skupocjenih nekretnina na teritoriji RS, kao i luksuznih putničkih vozila i na taj način pokušali da ilegalno stečeni novac integrišu u legalne novčane tokove.

Zbog ovih krivičnih dela, ranije su uhapšeni Jugoslav Jovanović (24), Srbijanac sa italijanskim državljanstvom i Italijani Alessandro Donati (44) i Alesandro Malteze (45) koji su izručeni iz Italije u Veliku Britaniju i koji su priznali da su učestvovali u pljačkama, javljaju srbijanski mediji.

Uhapšeni muškarci

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije