Objavljen jezivi video: Nastao za vrijeme ruskog bombardovanja unutar hipermarketa u Harkovu

0
Radiosarajevo.ba
Objavljen jezivi video: Nastao za vrijeme ruskog bombardovanja unutar hipermarketa u Harkovu
Foto: Prtscr / X.com / Seknude prije napada na hipermarket

Broj poginulih u ruskom vazdušnom napadu na supermarket "Epicentar" u drugom po veličini ukrajinskom gradu Harkovu porastao je na 16, uključujući i 12-godišnju djevojčicu.

Ovo je saopštio Oleh Sinegubov, načelnik vojne administracije Harkovske oblasti, a objavila Ukrajinska pravda. Više od 43 osobe su povrijeđene, 16 se vodi kao nestalo, dok su ruske snage izvršile napad na grad kliznim bombama.

Nakon eksplozije, "požar izbio na preko 10.000 kvadratnih metara", dodaje se, dok je sada podijeljen i snimak iz unutrašnjosti supermarketa sa nadzorne kamere, koji je na X platformi objavio savjetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko.

UŽIVO | Donja Jablanica: Automobili na gomili, oštećene kuće, cesta do Mostara u prekidu

UŽIVO | Donja Jablanica: Automobili na gomili, oštećene kuće, cesta do Mostara u prekidu

Na snimku se vide dvojica prodavača kao i nekoliko kupaca, pre nego što se kamera zatrese, a nesvakidašnja i zastrašujuća eksplozija uništi sve pred sobom.

Snage Kremlja koriste priliku da povećaju svoju prednost dok Ukrajina čeka da novo zapadno oružje stigne na prve linije fronta, nakon što je Predstavnički dom američkog Kongresa odobrio paket pomoći od 50 milijardi dolara nakon višemjesečne blokade republikanaca.

Klizne bombe, kojima je izveden napad na hipermarket, su teške i do 150 kilograma, bez pogona iz sovjetskog doba, kojih Rusi, prema nekim izvještajima, imaju stotine hiljada u svojim skladištima. Nadograđeni su krilima za proširenje dometa i satelitskim navigacionim sistemom za navođenje, i izbačeni su iz aviona. To je jeftino i zastrašujuće smrtonosno oružje, piše Blic.

Ukrajinski predsjednik je rekao da je samo u martu na ukrajinsko tlo bačeno oko 3.000 takvih bombi, koje su bile instrumentalne u uništavanju ukrajinskih snaga na terenu tokom bitke za Avdijevku.

Zelenski je komentarišući napad na hipermarket rekao da ovakvo nešto može uraditi samo luđak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije