O sudbini dječaka iz Ukrajine priča cijeli svijet: Sam na granici, na ruci samo broj

3
Radiosarajevo.ba
O sudbini dječaka iz Ukrajine priča cijeli svijet: Sam na granici, na ruci samo broj
Foto: Facebook/ Polícia Slovenskej republiky / Dječak koji je sam stigao u Sloveniju

Ruska invazija na Ukrajinu traje već 11 dana, a odnijela je brojne živote, te protjerala i mnoge građane iz njihovih domova.

Slovačka je policija tako u subotu objavila fotografije dječaka (11) koji je došao na slovenačku granicu iz Zaporožja, grada u kojemu su u petak ruske snage gađale nuklearnu elektranu.

Došao je sam. U rukama je imao samo jednu plastičnu vrećicu, putovnicu i broj telefona ispisan na ruci. Roditelji su mu morali ostati u Ukrajini.

Admir Lisica: Svi porazi Aleksandra Vučića

Admir Lisica: Svi porazi Aleksandra Vučića

"Volonteri su se pobrinuli za njega, odveli ga na toplo, dali mu za jesti i piti. Spremili su mu i za put. Sve ih je osvojio osmijehom! Neustrašiv je i odlučan, pravi, istinski heroj", napisali su na Facebook stranici slovačke policije.

Zahvaljujući policiji i volonterima, dječak nije dugo bio odvojen od porodice. Iako su mu mama i tata ostali u Ukrajini, broj telefona na ruci bio je broj njegove rodbine koja je došla po njega što prije.

"Suze nam teku. Ovo je najveći heroj sinoćnje noći", poručila je policija u objavi na Facebooku, a s njima su se složili i brojni komentatori koji su dječaku zaželjeli da što prije bude ponovno zajedno sa svojim roditeljima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije