NZ: Teroristički napad koji je uništio snove mladog indijskog bračnog para

Radiosarajevo.ba
NZ: Teroristički napad koji je uništio snove mladog indijskog bračnog para
Foto: CNN / Abdul Nazer i Ansi Alibava

Svjetski mediji izvještavaju o potresnim pričama žrtava terorističkog napada koji se desio u petak, 18. marta u novozelandskom gradu Christhurchu.

Članak CNN-a opisuje tragediju koja je zadesila mladi bračni par porijeklom iz Indije - Abdula Nazera i Ansi Alibavu.

Nažalost, Ansi je bila jedna od žrtava terorističkog napada za koji se sumnjiči 28-godišnji Australijanac Brenton Tarrant.

Abdul i Ansi su iz Indije na Novi Zeland došli prošle godine. Ansi je došla sa namjerom da okonča master studij za agrobiznis. Njen suprug je počeo raditi u lokalnoj trgovini.

Ansi je uspjela okončati studij nadajući se zajedno sa Abdulom se da će pronaći dobro plaćen posao na Novo Zelandu. Ali, teroristički napad na vjernike u dvije džamije je promijenio sve.

U trenutku napada, oboje su bili na molitvi u jednoj od džamija. Abdul je ispričao tok napada.

"Odjednom su ljudi počeli padati. Mogao sam vidjeti krv na odjeći drugih osoba", rekao je.

Prema njegovim riječima, pokušao je pronaći svoju suprugu koju je u trenutku napada jednostavno izgubio iz vida. Onda je uslijedio šok za njega.

Vidio je Ansi kako leži na cesti licem prema zemlji. Podsjetio se da ga je policajac spriječio da priđe supruzi.

Nadao se da to ipak nije supruga, već da je ona zbrinuta u bolnici. Nažalost, policija je potvrdila da je Ansi jedna od 50 žrtava terorizma.

Master studij je završila tri sedmice prije nego što će se desiti ovaj napad. Abdul svoju 25-godišnju suprugu je opisao kao voljenu i pametnu osobu, navodi BBC.

Osim 50 ubijenih, u napadu je povrijeđeno nekoliko desetaka osoba. Dan poslije napada, 16. marta je Tarrant izveden pred sud. gdje se nije izjasnio o krivici. 

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije