Novi Zeland: Ispovijest Afganistanca kojem je muškarac preminuo na rukama

Radiosarajevo.ba
Novi Zeland: Ispovijest Afganistanca kojem je muškarac preminuo na rukama
Foto: CNN / Ahmed Khan

Afganistanac Ahmed Khan je izbjegao iz svoje zemlje na Novi Zeland prije 12 godina želeći da nasilje i smrt budu prošlost u njegovom životu, piše CNN. Nažalost, jedna žrtva jučerašnjeg terorističkog napada je preminula na njegovim rukama.

Prema riječima Khana, jedno povrijeđeno dijete je uspio zbrinuti, ali da mu je muškarac povrijeđen u napadu preminuo u njegovim rukama. Ispričao je dramatične trenutke napada 28-godišnjeg Brentona Tarranta.

 

"Povrijeđeni muškarac je tražio od mene vodu. Rekao sam mu da se smiri i da je policija već došla. Napadač je ponovo došao kroz prozor i upucao je povrijeđenog muškarca u glavu", rekao je za CNN.

 

Podsjećamo, u jučerašnjem terorističkom napadu na vjernike u dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu je ubijeno najmanje 49, a ranjeno 39 ljudi. Nakon napada je uhapšeno nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa napadačem Brentonom Tarrantom.

On se danas pojavio pred sudom i nije se izjasnio o krivici. Nije pokazao kajanje. Gledao je s osmijehom u brojne novinarske ekipe.

Više informacija o terorističkom napadu na Novom Zelandu možete čitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije