Novo video obraćanje lidera Hamasa, zaprijetio izraelskoj vojsci: "Bit će uništeni"

5
AA
Novo video obraćanje lidera Hamasa, zaprijetio izraelskoj vojsci: "Bit će uništeni"
Foto: Screenshot / Hamas

Šef političkog ureda Hamasa Ismail Haniyeh​​​​​​​ rekao je da su snage otpora spremne na dugotrajni rat te da su "svojom borbom otvorile vrata strateškim transformacijama".

U videosnimci koju je objavio, Haniyeh je govorio o borbi protiv Izraela u Pojasu Gaze, udaru neprijatelja, njegovim posljedicama te odlukama donesenim u Ujedinjenim nacijama (UN) i na zajedničkom izvanrednom samitu Organizacije islamske suradnje (OIC) i Arapske lige.

Navodeći da su snage otpora u Gazi pokazale neviđenu hrabrost i herojstvo i zadale bolne udarce neprijateljskoj vojsci, Haniyeh je snage otpora u Pojasu Gaze opisao kao Allahove vojnike i naveo "da će Allah preko ovih ljudi ispuniti svoje obećanje".

Skandalozno: Nenad Stevandić hvalio monstruma i haškog optuženika za ratne zločine

Skandalozno: Nenad Stevandić hvalio monstruma i haškog optuženika za ratne zločine

Haniyeh je naglasio da se Palestinci na Zapadnoj obali, kao i u Gazi, bore protiv racija i napada, pritvaranja i konfiskacije zemlje od strane izraelskih snaga i židovskih doseljenika.

Istakao je da se palestinski otpor bori za zaštitu Palestine i svetih vrijednosti ummeta.

"Pokret otpora vodi stratešku borbu s Izraelom i izaći će samo kao pobjednik. Ako Izrael želi da ovaj rat bude dugotrajan, naš dah će biti duži od njihovog. Otpor će imati zadnju riječ u ovom ratu, a svijet će vidjeti da će Brigade al-Qassam i snage otpora poraziti okupatora u Gazi, baš kao i prije 18 godina", poručio je Haniyeh.

Novinari BBC-a ušli u najveću bolnicu u Gazi s izraelskom vojskom: "Hamas nije ovdje"

Novinari BBC-a ušli u najveću bolnicu u Gazi s izraelskom vojskom: "Hamas nije ovdje"

Ističući da se Hamas ukorijenio u palestinskim zemljama i da Izrael i njegovi saveznici ne mogu promijeniti ovu stvarnost u Gazi, Haniyeh je rekao:

"Neprijatelj može postaviti koliko god želi meta i podići ljestvicu, svi će oni biti uništeni. Jedini koji imaju riječ u određivanju budućnosti Gaze i Palestine to je palestinski narod".

Obraćajući se cijelom islamskom svijetu, Haniyeh je kazao:

"Gaza je dala primjer kakav nije viđen u islamskom svijetu 100 godina. Unatoč blokadi i nevoljama, Gaza je otvorila vrata strateškim preobrazbama i upisala se u historiju. To je zadalo veliki udarac temeljima cionističkog projekta".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije