Dosad neviđeni snimak: Video s kamere na tijelu hamasovca pokazuje prve trenutke napada

10
Radiosarajevo.ba
Dosad neviđeni snimak: Video s kamere na tijelu hamasovca pokazuje prve trenutke napada
Foto: Printscreen / Do sada neviđeni snimak napada

Izraelske odbrambene snage su CNN-u predale video snimak s kamera pričvršćenih na tijelo Hamasovih terorista od dana upada na Izrael 7. oktobra.

IDF je rekao da su tu snimku pustili u javnost kako bi se vidjela stvarnost koja se dogodila 7. oktobra, danom kojeg izraelski dužnosnici uspoređuju s 11. septembrom. Ubijeno je 1.200 ljudi, a više od 200 ih je zarobljeno.

Na snimku se vidi da još nije svanulo. Grupa Hamasovih militanata čeka, neki od njih su ukrcani u bijeli kamionet, a drugi su na motorima. Prolaze završne provjere, provjeravaju oružje i snima li se video.

Šta se dešava u Srebrenici: Na sjednici Skupštine  ponovo tačka o promjeni naziva ulica

Šta se dešava u Srebrenici: Na sjednici Skupštine ponovo tačka o promjeni naziva ulica

Eksplozija u daljini im je signal za pokret. Na tom snimku prvi put su viđeni Hamasovi tuneli u Gazi. Snimak napada traje punih 100 minuta.

Mirjana Hrga: 'Ovo je moje mišljenje o napadu Izraela na Gazu'

Mirjana Hrga: 'Ovo je moje mišljenje o napadu Izraela na Gazu'

CNN je napravio geolokaciju snimak i potvrdio da lokacije odgovaraju drugim snimkama napada.

U jednom dijelu snimka napadač puca iz oružja koje je uzeo od izraelskog vojnika. Čuje se kako neko iz vojne baze puca na njih. Muškarac s kamerom je pogođen i pada na tlo, a na kameri se čuje kako njegovo disanje postaje brzo i plitko, opisuje CNN snimku koju je dobio od IDF-a.

Upozoravamo da je snimak uznemirujući:

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minutu sva aktuelna dešavanja iz Pojasa Gaze, Palestine i Izraela možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije