Novi tragični rekord: U Iranu danas 251 osoba umrla od koronavirusa

0
Hina
Novi tragični rekord: U Iranu danas 251 osoba umrla od koronavirusa
Foto: EPA-EFE / Teheran, 4. oktobar 2020.

Iransko ministarstvo zdravstva potvrdilo je danas 251 žrtvu infekcije COVID-19 u posljednja 24 sata, što je najveća smrtnost u jednom danu od početka epidemije u Iranu, a zaražen je i voditelj iranskog nuklearnog programa Ali Akbar Salehi.

Ukupan broj potvrđenih zaraženih koronavirusom veći je od 500.000, navodi ministarstvo.

Od svih država Bliskog istoka, Islamska Republika Iran je najteže pogođena pandemijom.

Glasnogovornica ministarstva zdravstva Sima Sadat Lari rekla je za televiziju da je s najnovijim podacima od danas broj umrlih od posljedica COVID-a narastao na 28.544. Novozaražena su 3822, rekla je, čime je od početka epidemije u Iranu potvrđeno 500.075 zaraženih.

Među zaraženima je čelnik Iranske organizacije za atomsku energiju (AEOI) Ali Akbar Salehi, javili su lokalni mediji, a prenosi njemačka agencija dpa.

Testiran je pozitivno na virus prošle sedmice i od tada je u izolaciji, no stanje mu je dobro, navodi novinska agencija Tasnim.

Salehi je drugi zamjenik iranskog predsjednika Hasana Rouhanija koji se zarazio koronavirusom, pošto je u subotu potvrđeno da je zaražen Mohamad Bagher Nobakht.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije