Novi teror izraelske policije: Povrijeđeno 12 Palestinaca

3
Fena
Novi teror izraelske policije: Povrijeđeno 12 Palestinaca
Foto: EPA / Nove tenzije

Izraelska policija ispaljivala je gumene metke i bombe za ošamućivanje prema mladim Palestincima koji su je zasipali kamenicama kod džamije Al-Aqsa u Jerusalemu rano jutros.

To se dogodilo u posljednjem izbijanju nasilja na mjestu podjednako uvažavanom i među muslimanima i među Jevrejima.

Najmanje 12 Palestinaca je povrijeđeno u sukobima u ranim jutarnjim satima kod trećeg najsvetijeg mjesta u islamu, saopćio je palestinski Crveni polumjesec.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Izraelska policija saopćila je da je intervenirala kada su stotine ljudi počeli bacati kamenice i pirotehnička sredstva u njenom pravcu, uključujući i u pravcu Zapadnog zida, gdje se okupljaju jevrejski vjernici.

"Nastavit ćemo odlučno djelovati protiv pobunjenika i odmetnika u cilju očuvanja javnog reda i mira", navodi policija u saopćenju.

Skoro svakodnevne konfrontacije kod džamije izbile su u ovom mjesecu kada se ramazan podudara s jevrejskim praznikom Pesahom, što je privuklo stotine hiljada muslimana i Jevreja u strogo čuvani objekat u starom gradu u Jerusalemu, prenosi Reuters.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije