Novi skandal trese Francusku: Ministrica na naslovnici Playboya

1
Radiosarajevo.ba
Novi skandal trese Francusku: Ministrica na naslovnici Playboya
Foto: Twitter / Marlene Schiappa

Naslovnica magazina Playboy s ministricom Marlene Schiappa, u vladi Emmanuel Macrona, postala je najnoviji skandal koji je uzdrmao francuskog predsjednika.

Dok su u Parizu protesti još aktuelni, Macron se sada bori sa još jednim skandalom, a to je interviju sa ministricom Schiappa u kontroverznom magazinu.

Odluka da pozira za Playboy izazvala je kritike čak i unutar vlastite stranke.

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Stigle trešnje - evo koliko iznosi kilogram omiljenog voća mnogih Bosanaca i Hercegovaca

Schiappa, otvoreni državni sekretar za socijalnu ekonomiju (40) smatrana je "najkompatibilnijom za Playboy" od svih ministara u vladi, rekao je urednik francuskog izdanja pomenutog magazina.

Schiappa je prije svog aktivnog učešća u politici bila aktivistkinja za ženska prava, a ona je navodno pristala dati intervju kako bi izložila sve od feminizma, nasilja nad ženama i ženskih prava, do politike, globalnog zatopljavanja i književnosti.

Dok se ministrica pojavljuje potpuno odjevena na naslovnici i na 12 stranica, ona zavodljivo pozira, s francuskom zastavom omotanom oko sebe.

Kritičari su opisali njen izgled kao izmišljenu smetnju i sramotu za njenu stranku, dok mnogi tvrde kako je njen postupak "neprikladan" s obzirom da su u toku masovni protesti zbog penzione reforme, prenosi CNN.

Članovi opozicije, tvrde da se u ovom slučaju radi samo o razrađenoj taktici odvraćanja pažnje od spornih proteska koji se događaju u Parizu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije