Novi oružani napad u Istanbulu

3
Radiosarajevo.ba
Novi oružani napad u Istanbulu
Foto: Printscreen / Recep Tayyip Erdogan

Ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya objavio je da je došlo do oružanog napada u Istanbulu tokom predizbornog skupa za gradonačelnika Turske vladajuće AK Partije.

Incident se desio u jugozapadnoj gradskoj četvrti Kucukcekmece. Jedna žena je povređena u napadu i prevezena je u bolnicu, saopštila je televizija TRT.

Žrtva, koja ima 22 godine, trenutno je u kritičnom stanju. Policija je ogradila područje, a pokrenuta je istraga kako bi se pronašli napadači.

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Pogledajte kako igrači Željezničara slave 1. maj: Zajedničko druženje i nezaobilazan roštilj

Napadači su pucali iz pušaka i i pištolja. Detalji o njihovom identitetu ili motivu još uvijek nisu poznati. ​Povodom toga se oglasio i turski predsjednik Tayyip Erdogan.

"Osuđujem oružani napad koji je izvršen tokom predizborne kampanje kandidata za gradonačelnika Küçükçekmecea Aziza Yeniaya iz AK Partije i Narodnog saveza, a našoj teško povrijeđenoj gađanki želim brz oporavak.

Odmah je pokrenuta opsežna istraga o napadu. Nikada nećemo dopustiti da napori onih koji ne mogu tolerirati zdrav i demokratski napredak izbornog procesa zatruju taj proces.

Svaki napad usmjeren na našu demokratiju, zajedništvo i solidarnost neće postići svoju svrhu", napisao je turski predsjednik na platformi X.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije