Novi napadi Rusije na Ukrajinu: Raketirali grad Avdiivku, pogodili dječiji vrtić

1
Radiosarajevo.ba
Novi napadi Rusije na Ukrajinu: Raketirali grad Avdiivku, pogodili dječiji vrtić
Foto: Kyiv Post / Grad Avdiivka

Šef ureda ukrajinskog predsjednika, Andrij Jermak, je naveo da su ruske trupe provele zračni napad na grad Avdiivku i pritom projektilom pogodile dječji vrtić. 

"Rusi su izveli zračni napad na grad Avdiivku. Pogodili su projektilom dječji vrtić. Srećom, nije bilo žrtava. Oštećena je stambena zgrada preko puta", naveo je Jermak, a prenosi Ukrainska Pravda. 

Nešto ranije oglasio se ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov kada je u intervjuu za estonsku televiziju sugerirao da bi Ukrajina mogla u aprilu ili maju pokrenuti ofenzivu, u kojoj bi se koristili tenkovi koje je poslao Zapad.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Reznikov je rekao da će tenkovi Leopard njemačke proizvodnje, koji su počeli pristizati u Ukrajinu, biti dio "protuofenzivne kampanje prema odluci glavnog stožera. Oni to planiraju u različitim smjerovima."

"Ovisit će o najboljem trenutku. Ovisit će o vremenskim uvjetima. Tokom proljeća je naše tlo dosta vlažno. Možete koristiti samo vozila na gusjenicama, na primjer. Mislim da ćemo tijekom sljedeća dva mjeseca vidjeti tenkove. Mislim na april i maj", rekao je Reznikov na engleskom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije