Novi incident u zraku: Još jedan Boeing ostao bez dijela tokom leta - istraga u toku

0
Radiosarajevo.ba
Novi incident u zraku: Još jedan Boeing ostao bez dijela tokom leta - istraga u toku
Foto: Boeing / Boeing 737 MAX

Američka Savezna uprava za zrakoplovstvo istražuje kako je avion Boeing 737-800 kompanije United Airlines izgubio dio oplate prije nego što je sigurno sletio u saveznoj državi Oregon u petak, 15. marta.

Let 433 kompanije United sletio je na aerodrom u gradu Medfordu oko 13.45 po lokalnom vremenu, a prevozio je 139 putnika i šest članova posade iz San Francisca, rekli su FAA i avio kompanija.

FAA je objavio da je pregledom 25 godina starog aviona nakon slijetanja ustanovljeno da mu nedostaje dio oplate. United je kazao da će također provesti istragu te da nije proglašen hitni slučaj jer tokom leta ništa nije upućivalo na oštećenje.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

"Provest ćemo detaljan pregled aviona i obaviti sve potrebne popravke prije nego što bude vraćen u upotrebu", poručila je u priopćenju aviokompanija.

Boeing nije komentirao slučaj te je pitanja preusmjerio na United Airlines. Prema zapisima FAA-a, avion je proizveden krajem 1998. Rogue Valley Times, lokalni medij u Oregonu, objavio je dramatičnu fotografiju aviona bez dijela oplate. Saobraćaj na aerodromu je nakratko obustavljen.

Više pažnje se posvećuje američkom avio saobraćaju otkako su s Boeinga 737 Max kompanije Alaska Airlines tokom leta otpala vrata.

Kompanija Boeing se našla pod temeljitim kontrolama nakon incidenta sa avionom kompanije Alaska Airlines 5. januara, pri čemu se ispituju standardi sigurnosti i kvalitete proizvodnog procesa.

Prošle sedmice je avion Boeing 737 MAX kompanije United Airlines s piste u Houstonu ‘sletio’ na travnjak, što je dovelo do istraga.

Također prošle sedmice, Unitedov Boeing 777-200 je nakon polijetanja prema Japanu iz San Francisca izgubio gumu te je preusmjeren prema Los Angelesu gdje je sigurno sletio.

Unitedov Boeing 737 na putu prema Floridi iz Houstona se 4. marta vratio na aerodrom  nedugo nakon polijetanja jer mu je u motor ušla folija s mjehurićima koja je prije polijetanja bila na pisti. Fotografije objavljene na društvenim mrežama su prikazivale plamen kako dolazi iz motora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije