Novi detalji atentata u Austriji: Gradonačelnika ubio lovac, još je u bjekstvu

1
Radiosarajevo.ba
Novi detalji atentata u Austriji: Gradonačelnika ubio lovac, još je u bjekstvu
Foto: Pixabay / Policija Austrija

Gradonačelnik Kirchberga u Austriji, Franz Hofer, ubijen je od strane lovca koji je još u bjekstvu, izvještavaju austrijski mediji. Hofer, otac trojice dječaka, bio je gradonačelnik od 2008. godine.

Zamjenik gradonačelnika, Stefan Reisinger, izrazio je šok nakon saznanja o ovom tragičnom događaju. Rajsinger je napomenuo da je Hofer bio vođa lovaca i da je moguće da je došlo do sukoba unutar lovačke zajednice. Kao jedan od mogućih uzroka sukoba spominje se sezonski plan lovačkih aktivnosti, piše oe24.

Rajsinger ističe da je nedavno usvojen plan odstrela divljači, što bi moglo sugerirati raspravu između lovočuvara i lovaca.

Saobraćajna nesreća na Otoci: Motociklista povrijeđen, saobraćaj otežan

Saobraćajna nesreća na Otoci: Motociklista povrijeđen, saobraćaj otežan

Šezdesetčetverogodišnji Franz Hofer povukao se u penziju u maju, nakon što je radio kao stručnjak za upravljanje vodama za pokrajinu Gornju Austriju.

Bio je član Narodne stranke Austrije i želio se povući iz politike. "Nisam htio preuzeti njegovu poziciju, pa smo već tražili nasljednika kako bi sa suprugom u potpunosti uživao u penziji", rekao je Reisinger.

Motiv ovog strašnog zločina ostaje nejasan, a počinitelj je još uvijek na slobodi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije