Bivši predsjednik Bolivije tvrdi da je izbjegao pokušaj atentata: Objavio i snimak

0
Radiosarajevo.ba
Bivši predsjednik Bolivije tvrdi da je izbjegao pokušaj atentata: Objavio i snimak
Twitter / Evo Morales

Bivši predsednik Bolivije, Evo Morales, izjavio je da je preživeo pokušaj atentata nakon što su neidentifikovani napadači otvorili vatru na njegov automobil.

Morales je vodio Boliviju od 2006. do 2019. godine, a izvori navode da je izašao nepovrijeđen iz navodnog napada u nedjelju, pojavivši se na svojoj nedeljnoj radio emisiji u svom uobičajenom mirnom maniru kako bi ispričao šta se dogodilo.

Rekao je voditelju radija da su dok je izlazio iz kuće ka radiju, ljudi u kapama ispalili najmanje 14 hitaca u njegov automobil, povrijedivši vozača .

Svjedokinja na suđenju Senaidu Memiću: "Zbog tih su se predmeta svi razboljeli"

Svjedokinja na suđenju Senaidu Memiću: "Zbog tih su se predmeta svi razboljeli"

Morales je odmah optužio svog nasljednika, predsjednika Arcea, sa kojim se bori da bude kandidat vladajuće socijalističke stranke na predsjedničkim izborima sljedeće godine.

Ovaj incident dodatno pojačava političke tenzije u Boliviji, gdje se Morales suočava s optužbama o seksualnom zlostavljanju.

Prema navodima, tužioci istražuju tvrdnje da je Morales 2016. godine postao otac djeteta sa 15-godišnjom djevojkom. Morales je te optužbe odbacio kao politički motivisane i odbio je da svjedoči u vezi s tim slučajem.

Morales smatra da trenutni predsjednik Luis Arce pokušava da ga sabotira kako bi ostvario svoje političke ambicije.

U posljednje vreme, Arce se suočava sa kritikama zbog lošeg upravljanja ekonomijom, što je dovelo do masovnih protestau zemlji.

Uoči incidenta, Morales se sklonio u Chapare, gdje ga podržavaju lokalni proizvođači kokaina, koji su mu pružili zaštitu od mogućeg hapšenja, piše AP

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije