Nove informacije: Ruski istražitelji nisu potvrdili šta se desilo Jevgeniju Prigožinu

0
Radiosarajevo.ba
Nove informacije: Ruski istražitelji nisu potvrdili šta se desilo Jevgeniju Prigožinu
FOTO: AA / Avion izgorio

Ruske vlasti su rekle da je Prigožin bio naveden kao putnik u avionu koji je pao sjeverozapadno od Moskve u srijedu navečer, dva mjeseca nakon što je poveo neuspjelu pobunu protiv vojnog vrha.

Ruski istražitelji pokrenuli su istragu o tome što se dogodilo, ali nisu službeno potvrdili identitet deset tijela izvučenih iz olupine.

"Još nema definitivnog dokaza da je Prigožin bio u avionu, a poznat je po provođenju iznimnih sigurnosnih mjera.

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Naoružajte se strpljenjem: Duge kolone vozila na ovim graničnim prijelazima

Međutim, vrlo je vjerovatno da je doista mrtav", reklo je britansko ministarstvo u odbrambenom obavještajnom ažuriranju objavljenom na platformi X, ranije poznatoj kao Twitter.

"Smrt Prigožina bi gotovo sigurno imala duboko destabilizirajući učinak na grupu Wagner. Njegova hiperaktivnost, iznimna odvažnost, želja za rezultatima i ekstremna brutalnost prožimale su paravojsku i malo je vjerovatno da će dobiti sličnog nasljednika", ističu.

"Grupu dodatno obeshrabruje izvještaj da su osnivač i terenski zapovjednik Dmitrij Utkin te šef logistike Valerij Čekalov također umrli", piše portal Direktno

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije