Nove fotografije u slučaju okrutnog ubistva Ane Walshe: Muž je raskomadao zbog ljubavnika?!

0
Radiosarajevo.ba
Nove fotografije u slučaju okrutnog ubistva Ane Walshe: Muž je raskomadao zbog ljubavnika?!
Foto: Slobodna Dalmacija / Novi dokazi u slučaju jezivog ubistva

U slučaju ubistva Ane Walshe (39), rođene Beograđanke i majke troje djece, koju je izmasakrirao njezin suprug Brian Walshe u Bostonu, objavljene su nove fotografije koje prikazuju Briana kako kupuje pile i veliku količinu sredstava za čišćenje nakon što je ona nestala.

Tužiteljstvo je također objavilo detalje s nadzorne kamere snimljene dan nakon što je Ana posljednji put viđena, a na kojima Brian stavlja dva kompleta teških vreća za smeće u nasumične kontejnere.

Sadržaj tih vreća - koje su možda uključivale Anine ostatke - već je bio spaljen u trenutku kada je policija došla do njih.

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

Sead Turčalo: 'Kako Rusija podstiče poricanje genocida u Srebrenici i balkansku nestabilnost'

Kao što je poznato vlasti još nisu pronašle njeno tijelo.

Na crno bijelim fotografijama nadzorne kamere dokumentirano je kako 47-godišnji trgovac umjetninama kupuje u trgovini Lowe‘s, i u kolica trpa kante, pile, krpe, vreće za smeće i sredstva za čišćenje, piše New York Post.

Fotografije su prilično čvrst dokaz protiv Briana Walshea.

Novi detalji ubistva Ane Walshe: Imala je životno osiguranje od 2,7 miliona dolara

Novi detalji ubistva Ane Walshe: Imala je životno osiguranje od 2,7 miliona dolara

Poznato je da su DNK Ane i Briana pronađeni na krvavim papučama i kombinezonu koji su otkriveni na skupljalištu smeća Peabody nekoliko dana nakon njezina nestanka. Dva zamrljana predmeta iskopana su zajedno s drugim sumnjivim predmetima, uključujući pilu za metal, sjekiru i tepih.

Tužitelji smatraju da je Brian ubio Anu, koja je bila uspješna agentica nekretninama, nakon što je otkrio njenu aferu.

Ana Walshe navodno je provela Dan zahvalnosti u Dublinu s tajanstvenim ljubavnikom, stoji u objavljenim sudskim dokumentima, piše Slobodna Dalmacija.

Njen neidentificirani partner rekao je policiji da su u vezi bili nekoliko mjeseci. Danima prije svoje smrti Ana mu je rekla da misli da će njezin suprug završiti u zatvoru, pretpostavlja se zbog tužbi za prevaru s umjetninama, i planirala je otići i preseliti se u Washington D.C., navodi se u sudskim dokumentima.

Uz to, tužitelji također tvrde da bi Briane Walshe imao koristi od isplate premije životnog osiguranja u vrijednosti od 2.7 miliona dolara u slučaju Anine smrti.

Tužiteljstvo smatra kako imaju puno dokaza koji povezuju Walshea sa zločinom koji se dogodio u novogodišnjoj noći. Od ovih snimki preko njenih odjevnih predmeta koje je navodno bacio i monstruoznih Google pretraga gdje je istraživao kako se riješiti tijela.

Koristio je sinov iPad kako bi tražio odgovore na pitanja na Googleu u danima prije i nakon njezina navodnog nestanka. Nekoliko dana prije Nove godine, Brian je pretraživao: "Koja je najbolja savezna država za muškarce za razvod?"

Prvoga januara tražio je odgovor na pitanje koliko dugo vremena treba proći prije nego tijelo počne smrdjeti?. Guglao je i: "Kako zaustaviti tijelo od raspadanja?", "Kako balzamirati tijelo?", "Deset načina za riješiti se tijela ako baš morate" i "kako se riješiti dijelova tijela?".

Pretraživao je i što što radi formaldehid, koliko dugo DNA traje, može li se identifikacija provesti samo na dijelovima tijela, kako oprati krv s drvenih podova, što se dogodi ako dijelove tijela stavimo u amonijak?...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije