Nova pucnjava u Americi, ima mrtvih

1
Radiosarajevo.ba
Nova pucnjava u Americi, ima mrtvih
Foto: EPA-EFE / Američka policija (Ilustracija)

Policajac je u bolnici, a muškarac koji je pucao na njega ubijen je nakon sukoba u šumovitom području u blizini mjesta gdje će biti izgrađen centar za obuku policije, saopćila je policija.

Incident se dogodio oko 9 sati ujutro u šumovitom području nedaleko od Atlante, u državi Georgia, na mjestu budućeg Centra za obuku za provođenje zakona.

"Dok se policija kretala kroz imanje, policajci su pronašli muškarca unutar šatora u šumi", navodi se u saopćenju istražnog biroa Georgije (GBI) nakon incidenta.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Nova pucnjava u Americi. Devet osoba povrijeđeno

Nova pucnjava u Americi. Devet osoba povrijeđeno

"Policajci su dali usmene komande čovjeku koji se nije obazirao i pucao je u patrolnog vojnika države Georgia", dodaje se u saopćenju.

Policija je uzvratila vatru na muškarca, on je preminuo na licu mjesta, a povrijeđeni patrolni vojnik države Georgia koji je pogođen u pucnjavi evakuisan je na sigurno područje prije nego što je odveden u bolnicu gdje je podvrgnut operaciji zbog povreda zadobijenih tokom incidenta.

Aktivisti koji prosvjeduju protiv građevinskog projekta od 85 hektara i vrijednosti 90 miliona dolara - pod nadimkom "Cop City" - mjesecima kampuju na gradilištu u pokušaju da zaustave napredak u izgradnji.

U decembru je pet osoba uhapšeno i optuženo za domaći terorizam i druge optužbe nakon zajedničke akcije na planiranom gradilištu, piše MSN.

Vlasti su saopćile da je na mjestu protesta počinjen niz zločina nakon pet hapšenja prošlog mjeseca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije