U više pucnjava u Americi nekoliko poginulih: Jedan zločin rasno motiviran

0
Hina
U više pucnjava u Americi nekoliko poginulih: Jedan zločin rasno motiviran
Foto:EPA-EFE / Pucnjava u Americi: Buffalo

Najmanje jedna osoba je ubijena, a četiri su povrijeđene u pucnjavi iz vatrenog oružja u jednoj crkvi u Laguna Woodsu u Kaliforniji, saopćile su vlasti.

"Jedna osoba je ubijena, četiri su teško povrijeđene, a jedna osoba je zadobila lakše povrede u pucnjavi unutar prezbiterijanske crkve", objavio je ured šerifa okruga Orange na Twitteru. Sve žrtve su odrasle osobe, saopćio je šerifov ured.

Ured šerifa dodao je kako je privedena jedna osoba i da je pronađeno oružje koje je možda korišteno u napadu. Pucnjava je prijavljena u 13:26 po lokalnom vremenu, saopćile su vlasti, međutim nisu dale nikakvu izjavu o mogućem motivu.

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

Laguna Woods je grad u južnoj Kaliforniji od oko 16.000 ljudi, a udaljen je oko 80 kilometara od Los Angelesa.

Pucnjava i na tržnici u Houstonu

Do pucnjave je došlo i na jednoj od tržnica u Houstonu. Najmanje dvije osobe su poginule, a tri su ozlijeđene.

"Do pucnjave je došlo nakon svađe u kojoj je sudjelovalo pet osoba," navodi šerifov ured. Dvoje mogućih osumnjičenih zadržano je na mjestu događaja, a treći mogući osumnjičeni prebačen je u bolnicu. Pronađena su i najmanje dva pištolja, saopćile su vlasti.

Pucnjava u Americi: Buffalo - undefined

Foto:EPA-EFE: Pucnjava u Americi: Buffalo

Dan ranije 18-godišnji bijelac ubio je desetero i ranio troje ljudi u supermarketu Tops u Buffalu, prije nego što se predao vlastima, koje zločin smatraju rasno motiviranim. Policija smatra da je osamnaestogodišnjak, naoružan jurišnom puškom, djelovao sam.

FBI je pak saopćio da će njegovo nedjelo istraživati kao zločin iz mržnje i "rasno motivirani nasilni ekstremizam". Jedanaestero od 13 ubijenih ili ozlijeđenih su crnci, a supermarket Tops nalazi se u većinski crnačkoj četvrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije