Nova objava Donalda Trumpa naljutit će stanovnike Grenlanda

Radiosarajevo.ba
Nova objava Donalda Trumpa naljutit će stanovnike Grenlanda
Foto: CNN / Donald Trump na Twitteru

Američki predsjednik Donald Trump od kako je preuzeo mandat ne prestaje privlačiti pažnju, a najviše svijim objavama na društvenoj mreži Twitter.

Posljednjih dana u fokusu javnosti je priča o planu Trumpa da kupi Grenland. Ovaj plan potvrdio je i ekonomski savjetnik Bijele kuće Larry Kudlow.

„Želim da kažem da predsjednik, koji se prilično dobro razumije u poslove sa nekretninama, želi da kupi Grenland“, rekao je on za Fox.

Ovim povodom se ponovo oglasio i predsjednik Trump, on je objavio na svom Twitteru montiranu fotografiju primorskog mjesta na Grenlandu, a kojeg je „ukrasio“ svojim monumentalnim neboderom.

Montažu je objavio u ponedjeljak navečer, a dolazi u vrijeme aktuelne priče o navodnoj američkoj kupovini ili pokušaju kupovine ove velike danske teritorije u Atlantiku.

Obećavam da ovo neću uraditi Grenlandu“, napisao je Trump u šaljivom tonu, mada kritičari nisu previše oduševljeni.

I promise not to do this to Greenland! pic.twitter.com/03DdyVU6HA

Naime, mnogi smatraju da priča o Grenlandu nije ništa drugo nego skretanje pažnje sa teških ekonomskih tema u Sjedinjenim Američkim Državama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije