Nova bizarna situacija: Turist urezao inicijale na kuću u Pompejima staru 2.000 godina

0
Radiosarajevo.ba
Nova bizarna situacija: Turist urezao inicijale na kuću u Pompejima staru 2.000 godina
Foto: Pexels / Ilustracija

Kada turisti posjete arheološki park Pompeji kod Napulja, imaju jedinstvenu priliku uroniti u svijet od prije skoro 2.000 godina.

Naime, ulice u Pompejima su još uvijek očuvane, kao i mnoge kuće, vrtovi i freske. Ali jedan turist iz Britanije odlučio je ostaviti i svoj trag. Na zidu Kuće vestalskih djevica neimenovani je 37-godišnjak tupim predmetom urezao inicijale članova svoje porodice i datum - 7. augusta.

Na fotografijama se vide urezana slova pokraj ulaznih vrata, koja su prije gotovo 2.000 godina bila oslikana crveno. Poviše na zidu se vide inicijali "JW, LMW i MW" te malo niže "MYLAW i 07/08/24". Djelatnici arheološkog parka su primijetili šta radi turist i odmah pozvali policiju, nakon čega je 37-godišnjak uhićen, piše CNN.

Takmičarka nasmijala gledaoce Olimpijade: Ovakav nastup niste vidjeli do sada

Takmičarka nasmijala gledaoce Olimpijade: Ovakav nastup niste vidjeli do sada

Italijanska novinska agencija ANSA navodi da se Britanac ispričao i objasnio da je urezao svoje i inicijale dvije kćeri kako bi ostavio trag, odnosno ovjekovječio njihovu posjetu Pompejima. Za sada nije poznato koja tačno kazna čeka turista.

Kada je u junu posjetitelj iz Kazahstana urezao svoje inicijale na kuću u Pompejima, voditelj arheološkog parka je kazao da će morati platiti restauraciju zida. Slučaj je proslijeđen lokalnom sudu s optužbom koja nosi novčanu kaznu od 20.000 do 60.000 eura i moguću zatvorsku kaznu do pet godina

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije