'Noćni vukovi' podigli spomenik Slobodanu Miloševiću, stigao i njegov sin s Interpolove potjernice

10
Radiosarajevo.ba
'Noćni vukovi' podigli spomenik Slobodanu Miloševiću, stigao i njegov sin s Interpolove potjernice
Foto: Twitter / Marko Milošević

U Moskvi je postavljen kip bivšeg autoritarnog predsjednika Srbije i haškog optuženika Slobodana Miloševića, pokretača razornih ratova na teritoriji bivše Jugoslavije u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

Na otkrivanju spomenika u društvu vođe 'Noćnih vukova' Aleksandra Zaldostanova, bio je i Marko Milošević, sin Slobodana Miloševića.

Aleksandra Zaldostanov, blizak je prijatelja Vladimira Putina, a sam Putin je počasni član moto kluba  koji podržava agresiju na Ukrajinu i zagovara implementaciju ideja "ruskog svijeta", a "Vukovi" su stalni "dekoracija" pro- Putinovim događajima.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

"Kao što piše na ovoj ploči, nažalost bili smo proba za ono što se dogodilo u Rusiji i onoga što se sad događa u Ukrajini. Jugoslavenska kriza, jugoslavenski ratovi, sve je to isto, jedino što je ovo u Ukrajini sad ubrzana verzija. Nažalost, izgubili smo bitku, ali nadam se da nismo izgubili rat. Na našim greškama i našoj sudbini, Rusi su naučili lekciju i mi ćemo pobijediti! Za pobjedu", rekao je Milošević, dok je neko do njega dodao "Slava i Bog čuvaju Srbiju", a Zaldastanov je podigao tri prsta.

Marko Milošević se u Srbiji sumnjiči za učešće u organizovanom kriminalu. Nakon pada režima njegovog oca 5. oktobra 2000. godine, otvorena je mogućnost za ispitivanje poslovanja mlađeg Miloševića.

Međutim, on je samo dva dana kasnije napustio Jugoslaviju. Sa lažnim pasošem je pokušao da ode u Peking, ali je 9. oktobra deportovan u Rusiju.

Skandalozno: Putinovi "Noćni vukovi" dižu kip Slobodanu Miloševiću u centru Moskve

Skandalozno: Putinovi "Noćni vukovi" dižu kip Slobodanu Miloševiću u centru Moskve

Za njim je u Srbiji na snazi ​​crvena Interpolova potjernica prema kojoj bi trebao biti uhapšen ukoliko se pojavi u toj zemlji.

Što se tiče kipa Slobodana Miloševića, riječ je o skulpturi, izlivenoj u bronzi u Srbiji, visoka je dva metra (srbijanski portali govore o spomeniku visokom tri metra) i djelo je beogradskog akademskog vajara Dragana Radenovića.

Kip prikazuje Miloševića kako drži masku koja, s jedne strane, liči na lik iz čuvene slike Vrisak norveškog slikara Edvarda Munka, ali u stvarnosti još više liči na masku iz horor filma Krik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (10)

/ Povezano

/ Najnovije