Njemački turisti doživjeli pakao na odmoru: 'Taksista nas je upozorio'

0
Radiosarajevo.ba
Njemački turisti doživjeli pakao na odmoru: 'Taksista nas je upozorio'
Foto: Luxlife / Ilustracija

Turisti iz Berlina neugodno su se iznenadili kada su došli na ljetovanje u Albaniju. Mislili su da će provesti 12 dana na odmoru iz snova u hotelu s četiri zvjezdice, ali dogodilo se upravo suprotno.

Melanie Zeeb i Michael Burger iz Berlina platili su 1.300 eura (2.546 KM) aranžman koji je uključivao hotel s četiri zvjezice i let. Kada su sletjeli u Albaniju uzeli su taksi, a taksist im je odmah rekao: "Nadam se da vaš hotel nije u ovom kraju".

"Hotel je okružen smećem i smradom. I u hotelu je bilo smeća. Umjesto opuštanja na privatnoj plaži reklamiranoj u opisu hotela, morali smo se probijati kroz smeće. U oglasu su obećali i teretanu, unutrašnji i vanjski bazen, ali toga nema. Bar na krovu hotela podsjeća na ratno polje", rekla je Melanie.

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Pratite uživo olujno nevrijeme koje stiže u Bosnu i Hercegovinu: Pročitajte i novu BHmeteo prognozu

Ona i njen partner Michael su užasno stanje hotela fotografisali mobitelom i snimili kamerama. Dodatan šok doživjeli su kada im je hotel tražio da nadoplate još 25 eura (49 KM) po danu, odnosno ukupno 550 eura (1.077 KM), za usluge poput korištenja struje, vode i soba. 

"Nakon što smo kontaktirali dotičnog pružaoca usluge i VH Eurostar Durres Hotel & Private Beach, hotel je potvrdio da je dodatna naknada od 25 eura po osobi po noći uključena u konačnu cijenu smještaja.

Odlične vijesti: Broj turista u BiH sve veći, evo iz kojih zemalja dolaze

Odlične vijesti: Broj turista u BiH sve veći, evo iz kojih zemalja dolaze

Potvrdili su nam i da 25 eura uključuje i boravišnu taksu i naknade za hotelske usluge. Nakon razmatranja slučaja, turistima će biti vraćeni ovi troškovi", saopštili su iz kompanije Opodo.

Nove probleme doživjeli su kada su htjeli otići kući iz hotela. Nisu mogli uzeti let iz Tirane za Berlin nego im je dana mogućnost da lete iz Tirane u Koln. Ponovo su kontaktirali kompaniju Opodo pa su o vlastitom trošku rezervisali let kako bi se vratili u Berlin, piše Direktno.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije