Njemačka: Veliki sukobi policije i prosvjednika zbog epidemioloških mjera

2
Radiosarajevo.ba
Njemačka: Veliki sukobi policije i prosvjednika zbog epidemioloških mjera
Foto: Daily.co.uk / Protesti u Njemačkoj

Demonstranti u njemačkom gradu Kassel sukobili su se danas s policijom tokom protesta protiv epidemioloških mera, a policija je reagovala upotrebom suzavca i pendreka kako bi spriječila okupljene da probiju policijske kordone.

Oko sedam hiljada ljudi učestvovalo je na protestima u Kaselu, a pored sukoba s policijom bilo je i nekoliko prepucavanja s kontra-demonstrantima.

Nekoliko grupa, među kojima većina ekstremno desničarskih protivnika vladinih propisa za borbu protiv pandemije koronavirusa, pozvalo je na proteste u subotu u gradovima širom zemlje.

U Berlinu, oko 1.800 policijaca je u pripravnosti zbog mogućih nereda, ali se samo nekoliko desetina demonstranata okupilo, piše Anadolija.

U međuvremenu, oko 300 građana okupilo se kod berlinskog bulevara Unter den Linden da protestuje protiv ekstremnih desničara.

Policija je intervenisala kada su ekstremni desničari pokušali da napadnu fotoreportere, ali uopšteno gledano, "ne događa se puno toga ovde", rekla je za DPA portparol policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije