Njemačka: Uhapšen 31-godišnji Srbijanac osumjičen za ubistvo starije žene

0
Radiosarajevo.ba
Njemačka: Uhapšen 31-godišnji Srbijanac osumjičen za ubistvo starije žene
Foto: Ilustracija / Ilustracija

Njemačka policija uhapsila je serijskog ubicu u Schwäbisch Hallu, koji je osumnjičen da je ubio dvije starije žene.

Bild prenosi da je u Njemčkoj uhapšen Srbijanac (31) koji je došao u Njemačku sa došao sa ženom i dvoje djece u decembru 2022. godine.

On je uhapšen u utorak, 31. januara, samo 150 metara od prva dva mjesta zločina, saopštila je policija na konferenciji za medije.

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Državljanin BiH osuđen u Njemačkoj: Šest i po godina zatvora zbog višestrukih provala

Državljanin BiH osuđen u Njemačkoj: Šest i po godina zatvora zbog višestrukih provala

Komšije su za Stuttgarter Zeitung rekle da su službenici u civilu okružili zgradu i odveli muškarca sa lisicama na rukama. Ubrzo nakon toga, iz stana su odvedeni i žena i dijete, dok su stan i podrum zapečaćeni.

Muškarci u zaštitnim odijelima su jučer tokom cijelog dana bili oko zgrade, piše Bild. Mještani sumnjaju da muškarac i njegova porodica tamo nisu zvanično registrovani.

Da podsjtimo, panika među stanovništvom i strah od serijskog ubice pojavio se nakon što je penzionerka Gertraunt N. (89) pronađena mrtva u stanu. To je treće ubistvo starije žene od 2020. godine.

Nasljednica pivare Elfrid Huhler (94) je u oktobru 2020. godine pronađena mrtva u svom stanu. Ležala je u opljačkanom stanu sa povredama glave koje su ozrokovale smrt.

Dvije godine kasnije, samo 200 metara od prvog mjesta zločina, pronađena je mrtva udovica Hajdemaria K. (77).

"Ovo gomilanje ubistava nije uobičajeno za ovo ruralno područje" rekao je viši javni tužilac Harald Lustig za Bild. On je potvrdio i da su žrtve u neposrednoj blizini uvijek bile starije žene i da su se zločini uvijek dešavali srijedom.

Nedavno su istražitelji uporedili tragove pronađene na posljednja dva mjesta zločina sa uzorkom DNK koji je obezbijeđen 2020. godine u penthaus apartmanu Elfride Huhler. U to vrijeme, fantomska slika je korišćena za traženje plavokose žene sa upadljivom šminkom, ali je u međuvremenu saopšteno da ona više nema ulogu u potrazi.

Crtež objavljen od strane Njemačke policije
Foto: Twitter : Crtež objavljen od strane Njemačke policije

Umjesto fotografije plavuše, policija je u ponedjeljak objavila crtež muškarca koji je, 17. januara, 22 kilometara od Schwäbisch Halla, prijetio penzioneru pištoljem ispred ulaznih vrata, tražio mu novac i na kraju ga oborio na zemlju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije