Njemačka ugasila sve kamere na autoputevima: Ovo je razlog

0
Radiosarajevo.ba
Njemačka ugasila sve kamere na autoputevima: Ovo je razlog
Foto: EPA / Radikalan potez

Sve cestovne kamere na njemačkim autoputevima su nedostupne za javnost, ali su navodno i dalje u potpunosti ispravne.

Svi korisnici njemačkog Autobahna koji žele provjeriti stanje na cestama putem web kamera to više ne mogu učiniti. Pritom se ne radi ni o kakvom kvaru ili hakerskom napadu, već o sigurnosnom razlogu.

Naime, iz njemačkog ministarstva saobraćaja kažu kako je ova odluka posljedica trenutnih događaja u Europi, piše Index.

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Prema informacijama koje je dao glasnogovornik Ministarstva prometa pokrajine Baden-Württemberg kamere nisu isključene, već se samo slika do daljnjega ne objavljuje na internetu.

Što se korisnika tiče, usluga pregledavanja prikaza kamera je nedostupna, što je u načelu isto kao da su sve kamere do daljnjeg ugašene.

Njemački mediji pretpostavljaju kako je razlog gašenja kamera prvenstveno sigurnosni. Time se želi prikriti kretanje vojnih i humanitarnih konvoja autocestom, odnosno ukloniti bio kakva mogućnost da informacija o njihovom položaju bude zloupotrebljena.

Autoceste se trenutno koriste za transport humanitarne pomoći prema Ukrajini, ali ih koristi i NATO koji trenutno prevozi trupe i opremu prema istočnim granicama Saveza.

Kad su pak u pitanju autoceste u Austriji, one su sve i dalje u funkciji te su snimke dostupne na internetu. Možete ih pratiti na sljedećem linku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije