Nije dobro: Rusija zaprijetila Švedskoj i Finskoj ako pokušaju da uđu u NATO

11
Radiosarajevo.ba
Nije dobro: Rusija zaprijetila Švedskoj i Finskoj ako pokušaju da uđu u NATO
Foto: EPA-EFE / Vladimir Putin

Glasnogovornica ruske diplomatije Marija Zaharova je u ime države koju predstavlja otvoreno zaprijetila Finskoj i Švedskoj.

U izjavi, koju je objavilo ministarstvo vanjskih poslova Rusije na Twitteru, kazala je da bi pristupanje ovih dvaju zemalja NATO-u imalo vrlo ozbiljne vojne i političke posljedice.

"Predanost finske vlade vojnoj politici nesvrstanih smatramo važnim čimbenikom u osiguravanju sigurnosti i stabilnosti u sjevernoj Europi. Pristupanje Finske i Švedske NATO-u imalo bi ozbiljne vojne i političke posljedice", kazala je Zaharova u obraćanju.

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

BHmeteo objavio prognozu: Pročitajte kakvo nas vrijeme očekuje za prvomajske praznike

Ruska prijetnja dolazi nakon što je šef NATO-a Jens Stoltenberg danas najavio da je pozvao Finsku i Švedsku, koje nisu članice vojnog saveza, na izvanredan virtualni summit na kojem će se raspravljati o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

Ovom izjavom je nastavljena svojevrsna ruska agresija ka zemljama koje pretenduju za članstvo u NATO alijansi, piše Index.

Inače, u Ukrajini je u toku drugi dan ruske invazije na ovu zemlju gdje se vode velike bitke u najvećim gradovima širom zemlje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije