Neuobičajena oluja pogodila Kaliforniju, u Los Angelesu pao snijeg

0
Hina
Neuobičajena oluja pogodila Kaliforniju, u Los Angelesu pao snijeg
Foto: Printscreen / Twitter / Oluja u Kaliforniji

Neuobičajena zimska oluja pogodila je američku saveznu državu Kaliforniju, zbog čega su mnogi ostali bez struje, a došlo je do poplava i zatvaranja autocesta i plaža, piše BBC.

Više od 120.000 ljudi, mnogi od njih u Los Angelesu, bez struje je nakon višednevnih jakih udara vjetra. Glavna autocesta na Zapadnoj obali Interstate 5 ostaje zatvorena u planinskom predjelu poznatom kao Grapevine.

Jaki vjetrovi porušili su stabla i dalekovode. Danas su sve plaže bile zatvorene nekoliko sati zbog udara munje u Los Angelesu, objavile su vlasti. Zbog vremenskih uvjeta prizemljeni su neki letovi na tom području. U Oregonu, sjevernom susjedu Kalifornije, u jednom je okrugu iz opreza proglašeno izvanredno stanje.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Ranije ove sedmice snijeg je pao čak i u Los Angelesu, a mještani su ostali začuđeni neuobičajenim snijegom oko znaka Hollywood na planini Lee. San Francisco je u petak zabilježio najnižu temperaturu (4 Celzijeva stupnja) u posljednje 132 godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije