Nesreća u Las Vegasu: Devet osoba poginulo, među žrtvama ima i djece

0
Radiosarajevo.ba
Nesreća u Las Vegasu: Devet osoba poginulo, među žrtvama ima i djece
Foto: Tanjug / Povrijeđeno nekoliko osoba

Devet osoba je poginulo, a nekoliko povrijeđeno u subotu u velikoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je učestvovalo šest vozila na sjeveru Las Vegasa, saopćili su danas zvaničnici. Nesreća se desila kada je automobil velikom brzinom projurio kroz crveno svjetlo na semaforu i u raskrsnici naletio na više drugih vozila.

"Nikada ranije nismo vidjeli ovakvu saobraćajnu nesreću sa ovolikim brojem žrtava", rekao je novinarima portparol policije Las Vegasa, Aleksandar Kuevas, prenosi Tanjug.

U nesreći je učestvovalo 15 ljudi, rekao je Kuevas. Dvije osobe su sa lica mjesta nesreće prevezene u bolnicu, gdje je jedna od njih kasnije preminula, naveo je Kuevas, dok se druga osoba nalazi u kritičnom stanju. Među žrtvama ima i djece.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Zvaničnici su saopćili da je brzina bila uzrok ove nesreće. Kuevas je također dodao da su svjedoci nesreće vidjeli da je auto prošao kroz crveno svjetlo.

"I, uz to, udario je u više vozila i, nažalost, bio je to haotičan događaj ", rekao je Kuevas.

Među poginulima je i vozač automobila koji je izazvao nesreću, saopćili su zvaničnici.

"Naše misli i naše molitve su sa porodicama koje doživljavaju ogroman i nepotreban gubitak zbog neopreznog čina", rekla je članica gradskog vijeća Sjevernog Las Vegasa, Pamela A. Gojns-Braun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije