Neredi u ekvadorskom zatvoru, poginulo najmanje 68 osoba

0
Fena
Neredi u ekvadorskom zatvoru, poginulo najmanje 68 osoba
Foto: Twitter / Neredi u ekvadorskom zatvoru

Broj poginulih u neredima tokom pobune koja je izbila u zatvoru u Ekvadoru povećan je na 68. Do pobune je došlo u zatvoru Litoral u gradu Guayaquil, na jugozapadu zemlje.

Prema posljednjim informacija, u neredima je poginulo najmanje 68 osoba, a povrijeđeno 12. Lokalni mediji pišu kako pobuna i neredi u zatvoru još uvijek traju.

Kako bi pobunu stavili pod kontrolu, u zatvor je ranije poslan veliki broj pripadnika vojske i policije. Tokom pretresa oduzeta je veća količina oružja i raznog oštrog alata.

Velika akcija FUP-a u Sarajevu: Duge cijevi, slijede hapšenja

Velika akcija FUP-a u Sarajevu: Duge cijevi, slijede hapšenja

Navodi se kako su uzrok pobune borba za liderstvo među zatvorskim bandama te loši uvjeti u zatvoru, javlja Anadolija.

Predsjednik države Guillermo Lasso objavio je na konferenciji za medije 31. septembra da je u svim zatvorima u zemlji proglašeno "vanredno stanje" na 60 dana.

U ekvadorskim zatvorima, gdje se nalazi oko 38.000 zatvorenika, česti su slični incidenti između bandi. U neredima koji su 24. februara istovremeno izbili u tri grada u zemlji, život je izgubilo 80 zatvorenika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije