Zastrašujuće: Puma napala bračni par koji se opuštao u sauni - muža zgrabila za glavu

0
Radiosarajevo.ba
Zastrašujuće: Puma napala bračni par koji se opuštao u sauni - muža zgrabila za glavu
Foto: Printscreen / Snimak sa kamera

Zamislite to da ste platili sebi odmor, i sjeli u saunu sa voljenom osobom, uzelo po čašu vina, pa odjedanput shvatili da vas želi dokrajčiti - puma! A upravo se to dogodilo neimenovanom muškarcu, koji se u društvu ljepše polovice opuštao u hidromasažnoj kadi na imanju u okrugu Chaffee, Colorado, 18. marta.

Američki mediji prenose izjavu nesretnog čovjeka koji je kazao da je "iznenada osjetio kako ga je nešto zgrabilo za glavu".

"U tom su trenutku on i njegova supruga počeli vrištati i prskati vodom životinju. Žrtvina žena zgrabila je baterijsku svjetiljku i osvijetlila pumu, a svjetlo i buka prestrašili su životinju i natjerali je da se povuče".

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

"Puma se potom popela na vrh brda, smjestila u blizinu nekih stijena, pa čučnula i otamo nastavila promatrati par", prenosi portal Today svjedočanstvo dvoje isprepadanih ljudi, koji su potom izašli iz kade i vratili se u kuću odakle su pozvali vlasnika nekretnine.

Žrtva je zadobila četiri površinske ogrebotine na vrhu glave i pored desnog uha.

Studenti iz SAD-a izubijani u jezivom napadu grizlija: 'Dobro me grizao, slomio mi je ruku'

Studenti iz SAD-a izubijani u jezivom napadu grizlija: 'Dobro me grizao, slomio mi je ruku'

Policajci su krenuli u potragu čim su stigli na mjesto događaja, međutim nisu mogli pronaći tragove zbog niskih temperatura i smrznutog snijega na tlu. U saopćenju su kazali kako ne vjeruju da će  psi tragači imati više uspjeha, ali i naglasili da su postavili zamke u nadi da će uhvatiti divlju životinju.

"Par je učinio pravu stvar kada je napravio buku i osvijetlio pumu. Iako je ova žrtva zadobila samo lakše ozljede, incident shvaćamo vrlo ozbiljno. Upozorili smo komšije i postavili znakove za opasnost", rekao je Sean Shepherd, područni upravitelj za divlje životinje sa sjedištem u Salidi.

Ovaj incident prvi je napad pume na čovjeka u Coloradu ove godine. Posljednji zabilježeni incident odvio se 27. februara 2022., kada je muškarac u okrugu Montezuma napadnut na vlastitoj verandi. Preživio je, ali je pretrpio nekoliko ubodnih rana na potkoljenici desne noge.

Inače, ovo je bio 24. nadležnim tijelima poznati napad pume na čovjeka u Coloradu od 1990. godine, a tri slučaja su završila sa smrtnim posljedicama, prenosi portal Net hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije