Nemar mu spasio život: Pjevač hora vraćen s aerodroma jer mu je istekao pasoš

Tanjug
Nemar mu spasio život: Pjevač hora vraćen s aerodroma jer mu je istekao pasoš
/ Roman Valutov (Facebook)
Prema najnovijim informacijama ruskog Ministarstva odbrane, u avionu koji se srušio u Crnom moru bile su 92 osobe – putnici i članovi posade.

Ministarstvo je ranije saopštilo da su u avionu bile 93 osobe i da niko nije preživio.

U međuvremenu se ispostavilo da se pjevač u horu ruske armije Roman Valutov (29), koji je proglašen mrtvim u padu aviona, nije ukrcao na let ka Siriji jer mu je u julu istekao pasoš.

"Djevojka u imigracionom mi je rekla: 'Da li se šalite? Vaš pasoš je istekao još u julu', rekao je Valutov.

On je dodao da je zabrinuto čekao da sazna da li će moći da poleti, ali je dobio negativan odgovor.

"Bio sam nervozan zbog greške oko mog pasoša, ali sam otišao kući. Bio sam tamo u 3.30 časova ujutru, i potom su počeli ljudi da me zovu i pitaju da li sam živ. Pogledao sam i pronašao svoje ime na listi poginulih. Plakao sam. Moji prijatelji i rođaci su šokirani", rekao je Valutov.

Na avion se nije ukrcao ni solista Vadim Ananjev, čija se supruga upravo porodila i zamolila ga da ostane kod kuće da joj pomogne.

"Osjećam se kao da su me udarili u glavu. I dalje ne mogu da vjerujem. Kažu mi sada da sam rođen pod srećnom zvijezdom", rekao je Ananjev.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije