Nema reizdanja knjige u kojoj Ivana Trump tvrdi da je Donald silovao

Radiosarajevo.ba
Nema reizdanja knjige u kojoj Ivana Trump tvrdi da je Donald silovao
EPA / Donald Trump
Prije dvije decenije, Harry Hurt III napisao je da je Donald Trump silovao tadašnju suprugu, prema njenoj vlastitoj izjavi.

No, izgleda da reizdanje ove knjige neće biti objavljeno, posebno ne sa ovom izjavom - izdavači smatraju kako je to preopasno.

Harry Hurt III, pisac 'Lost Tycoon: The Many Lives of Donald J. Trump' tražio je od izdavača W.W. Norton, Starling Lawrence, ponovnu objavu. U knjizi se nalazi pisana izjava Ivane Trump, za koju je kasnije kazala kako je nije mislila u "kriminalnom smislu", piše Daily Beast.

No, pisac se ne slaže, jer tokom protekle 23 godine nije bilo ni govora o mogućim tužbama, iako je te 1993. godine bio pozvan  na sastanak sa Trumpovim advokatom.

"Nikad ne bih ni pomislio da će Trump biti predsjednički kandidat. Mislim da je počelo kao proba i niko nije vjerovao da će doći dovde", dodao je Hurt, koji je napustio novinarstvo zbog sve manjih plaća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije