Ne razumiješ ti to, druže sudija: Bosanac rekao da je iz straha ukrao Porsche Cayenne

0
Radiosarajevo.ba
Ne razumiješ ti to, druže sudija: Bosanac rekao da je iz straha ukrao Porsche Cayenne
Foto: Kronen Zeitung / Sudija Philipp Grosser

Na sudu u Salzburgu počelo je i odmah prekinuto suđenje dvojici skoro komičnih prijestupnika. Nakon što su osuđeni za po 14 prekršaja, protiv 32-godišnjeg Bosanca i 39-godišnjeg Austrijanca pokrenut je novi postupak. Nova optužnica uključuje nekoliko krivičnih djela, uključujući i krađu Porsche Cayennea.

Tandem kriminalaca našao se pred sudijom Philippom Grosserom u Salzburgu. Optuženi su za niz krivičnih djela. Prema navodima tužioca, ukrali su Porsche Cayenne, drugima nanijeli tjelesne povrede i, kao šlag na tortu, pretvarajući se da su policijski istražitelji iz odjeljenja za narkotike otuđili još jedan automobil.

Dvojica optuženih su u velikoj mjeri negirali optužbe i dali svoja objašnjenja događaja. Kazali su da nikoga nisu pokrali nego naplatili dugove od osoba koje nisu ni poznavali.

Advokat koji brani državljanina BiH objasnio je da je "neovlaštena upotreba vozila" najteži prekršaj za koji se njegov klijent može optužiti. Opisao je da je 22. marta u St. Johann u Pongauu, nakon svađe i gurkanja, izvjesni muškarac izvukao pištolj na Bosanca i Austrijanca zbog čega su se njegovi štićenici panično ušli u (tuđi) Porsche i odvezli se.

A kada je sudija upitao zašto se nije odvezao u policiju, Bosanac je objasnio da "nije mogao jer je bio u bijegu". "Ponovo", prokomentirao je sudija Grosser.

Bosanac i Austrijanac negirali su i da su se 25. januara na benzinskoj pumpi u Salzburgu predstavljali kao policijski istražitelji iz odjeljenja za narkotike. Nisu mogli odgovoriti zašto bi slučaj "izmislila" osoba koja ih je prijavila. Suđenje je prekinuo i bit će nastavljeno krajem novembra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije