Navalni priveden na aerodromu u Moskvi

0
Radiosarajevo.ba
Navalni priveden na aerodromu u Moskvi
FOTO: Screenshot / Aleksej Navalni

Jedan od najglasnijih kritičara Kremlja Aleksej Navalni u Berlinu se ukrcao u avion kompanije Pobeda te poletio za Rusiju prvi put otkako su ga otrovali nervnim agensom novičokom.

Od trovanja se liječio u Njemačkoj.

Kako piše index.hr, policija ga je zadržala na moskovskom aerodromu.

Nekoliko policajaca odvelo ga je sa sa sobom, nakon što se kratko obratio medijima.

"Ne bojim se hapšenja, nisam napravio ništa protuzakonito. Izvinjavam se svim ostalim putnicima u avionu zbog neugodnosti koje su doživjeli zbog haosa koji se stvorio oko mene", rekao je Navani nakon slijetanja.

Potom je uslijedilo privođenje.

Avion je trebao sletjeti nešto prije 18 sati u zračnu luku Vnukovo, no preusmjeren je na 55 kilometara udaljeni aerodrom Šeremetjevo.

Tamo je sletio u 20:19 po lokalnom vremenu, javio je AFP.

U Vnukovom se okupilo nekoliko stotina pristaša Alekseja Navalnog, kao i jake i brojne policijske snage, uključujući i interventnu policiju. Tamo je više saradnika Navalnog, navodno desetak.

"Ljubov Sobol, Ruslan Šavedinov, pravnik Aleksej Molokojedov, Navalnijev pomoćnik Ilija Pahomov, voditeljica kampanje Anastasia Kadetova te Konstantin Kotov su uhićeni", objavio je na Twitteru Ivan Ždanov, jedan od najbližih saradnika Alekseja Navalnog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije