! / Navalni na sudu: U užasnom sam stanju, dozvolili su mi da se okupam...

30. 04. 2021. u 13:50:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Najglasniji kritičar Vladimira Putina i aktivist Aleksej Navalni pojavio se na sudu prvi put nakon prekida štrajka glađu.

Vidno iscrpljen, obrijane glave, kao jezivi kostur kako je i sam istaoa, 44-godišnji Navalni koji služi kaznu zatvora u trajanju od dvije i pol godine zbog kršenja uvjetne kazne na temelju ranije presude za koju on, ali i Europski sud za ljudska prava, tvrdi da je bila politički motivisana, obratio se na Sudu, piše The Quardian.

Želim vam reći, dragi moj sude, da je vaš kralj gol", poručio je Navalni sudu preko videoveze.

"Potrošili smo bilione rubalja, a naša zemlja i dalje tone u siromaštvo. Ne iznenađuje to što ekonomisti pišu pisma i kažu da se posljednjih nekoliko godina može nazvati izgubljenim desetljećem. Dvadeset godina nekompetentnog vladanja dovelo je do sljedećeg rezultata: kruna koja spada s njegove (Putinove) glave i laži na televiziji", nastavio je Navalni.

"Juliaša, ako me čuješ, ustani na sekundu, pogledat ću te. Oh, imaš masku. Odveli su me u banju (ruska sauna) jučer kako bih danas bolje izgledao. Dozvolili su mi da se okupam.Pogledao sam se – jezivi sam kostur. U užasnom sam stanju, kao da sam sedmi razred. Ako se skinem, izgledam još gore. Jučer sam pojeo četiri kašike kaše, danas ću isto toliko, sutra ću pojesti šest kašika kaše. Čekam dan kada ću pojesti 10 kašika kaše, to će biti ogroman napredak", rekao je Navalni o svom stanju nakon štrajka glađu koji je trajao 24 dana.

"Liječnici, kojima potpuno vjerujem, jučer su javnost obavijestili o činjenici da smo postigli dovoljno i da mogu prekinuti štrajk glađu. Bit ću potpuno iskren, njihove riječi da testovi pokazuju kako 'za kratko vrijeme više neće biti nikoga koga bi mogli liječiti' činile su mi se vrijednima pažnje", objavio je tim Alekseja Navalnog na Instagramu.

Navalni je u objavi rekao kako će nastaviti tražiti da ga posjećuju liječnici koji ne dolaze iz ruskog zatvorskog sustava kako bi mu pomogli s gubitkom osjeta u rukama i nogama.

Podsjetimo, ruski režim se, osim sa samim Navalnim, obračunao i s njegovom Antikorupcijskom udrugom kojoj je zabranio rad.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)