Naredba u SAD-u: Spremno 2.000 vojnika na dolazak u Izrael

7
Radiosarajevo.ba
Naredba u SAD-u: Spremno 2.000 vojnika na dolazak u Izrael
Foto: EPA-EFE / Američka vojska/Ilustracija

Sjedinjene Američke Države naredile su pripravnost za mogući raspored od dvije hiljade vojnika radi podrške Izraelu.

Prema višestrukim izvještajima, Sjedinjene Američke Države su naredile pripravnost za otprilike dvije hiljade vojnika za moguću podršku Izraelu.

Američka vojska je odabrala otprilike dvije hiljade vojnika iz različitih oružanih službi koji su zaduženi za misije poput savjetovanja i medicinske podrške.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Nije namijenjeno da vojnici služe u borbenoj ulozi, prema izvještaju, i dodaje se da pješadiji nije naređena pripravnost.

Vojnici trenutno borave i unutar Bliskog istoka i izvan njega, uključujući Europu, izjavili su dužnosnici. Nije jasno u kojim okolnostima bi SAD mogle rasporediti vojnike ili kamo, no odluka Pentagona ukazuje na pripremu za podršku izraelskim trupama u slučaju da Izrael pokrene kopneni upad u Gazu.

Američki ministar obrane, Lloyd Austin, izdao je naredbe za odabran broj američkih vojnika ako bi Izrael trebao njihovu pomoć, piše Guardian

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije