Sukob vaksera i antivaksera: Napustila supruga, a razlog je nevjerojatan

0
Radiosarajevo.ba
Sukob vaksera i antivaksera: Napustila supruga, a razlog je nevjerojatan
Foto: Arhiv/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Zbog vakcinisanja protiv COVID-19 pucaju prijateljstva, do ruba izdržljivosti dovode se odnosi između kolega na poslu, svađaju se članovi porodica, a sad se razvrgavaju i – brakovi, prenosi Večernji list.

Jedna je Novozelanđanka pred televizijskim kamerama priznala da je napustila supruga jer je primio tzv. booster dozu!

"Otišao je. Ne želim imati ništa s njim", prenosi njezine riječi Maily Mail Australija.

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

Sarajlije, spremite zalihe: Vodovod objavio spisak ulica u kojima će danas izvoditi radove

Sukobi vaksera i antivaksera

Dodala je i ovo:

"Iskreno, uistinu vjerujem da će umrijeti."

Nova je to “nuspojava” sukoba vaksera i antivaksera, koji ne jenjavaju ni više od godinu dana od pojave vakcina protiv COVID-19. Neke države popuštaju mjere, a neke od mjera odustaju jer imaju velik postotak vakcinisanja.

U glavnom gradu Novog Zelanda antivakseri protestuju, stotine automobila i kamiona blokirale su ceste oko parlamenta u Wellingtonu. Protest su nezadovoljni tvrdom politikom premijerke Jacinde Ardern kad je riječ o pandemiji.

No ona se ne obazire previše na protestante s transparentima u rukama koji traže povratak na staro normalno. Među njima su i oni koji su se vakcinisali, ali protiv su prisiljavanja građana na vakcinisanja pozivajući se na pravo na slobodu odabira. Protiv su potvrda za restorane, sportska događanja i vjerska okupljanja, a ne žele ni maske.

Novi Zeland ima više od 76 posto potpuno vakcinisanog stanovništva, ali manjina je po običaju glasnija od većine. Slični se protesti danima odvijaju u Kanadi, u kojoj se i tzv. “konvojima slobode” protestuju protiv protupandemijske politike premijera Justina Trudeaua. Kanađanima stiže podrška i s Novog Zelanda.

Niska smrtnost

"Podržavam braću u Kanadi koja se tamo bore za slobodu", rekao je jedan od protestanata u Wellingtonu.

Inače, Novi Zeland ima nisku smrtnost od COVID-19 zahvaljujući strogim mjerama koje nisu svima legle. U slabo vakcinisanoj Hrvatskoj zasad niko nije javno objavio da se rastaje zbog vakcinisanja. Zabilježena su neka javna priznanja da su se zbog oprečnih stavova oko vakcina gubila prijateljstva, pa i pucale rodbinske veze. No booster još nije bio povod za raskid bračne veze.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije