Napadač na Trumpa ubijen, poginuo i jedan od gledatelja

6
Radiosarajevo.ba
Napadač na Trumpa ubijen, poginuo i jedan od gledatelja
Foto: EPA - EFE / Donald Trump

Na predizbornom skupu Donalda Trumpa u Pennsylvaniji u subotu, američka tajna služba je "neutralizirala napadača koji je preminuo", stoji u izjavi objavljenoj na X-u.

"Osumnjičeni napadač ispalio je više hitaca prema pozornici s povišenog položaja izvan skupa", stoji u saopćenju.

"Jedan od gledatelja je poginuo, a dvoje je teško povrijeđeno. Incident je trenutno pod istragom i tajna služba je službeno obavijestila Federalni istražni ured(FBI)", saopćili su.

Danas dženaza Adnanu Šemiću zbog kojeg je promijenjen zakon u BiH

Danas dženaza Adnanu Šemiću zbog kojeg je promijenjen zakon u BiH

Trump je lakše ranjen u napadu na skupu u predizbornom skupu u Pennsylvaniji, koji će se istraživati kao pokušaj atentata.

Nekoliko pucnjeva čulo se otprilike pet minuta nakon što je Trump počeo svoj govor na skupu na otvorenom u gradu Butleru. Iz publike su se čuli vrisci.

Bivši predsjednik primio se za desno uho kad su na pozornicu uskočili agenti tajne službe i polegli ga ispod podija te ga zaštitili svojim tijelima.

Na Trumpovu desnu uhu bili su vidljivi tragovi krvi kad su ga agenti odvodili s pozornice. On je pritom prkosno podigao šaku u zrak, pokazujući pristašama da je dobro.

Nešto kasnije je objavljeno da je Trump okrznut metkom.

Trumpov glasnogovornik Steven Cheung je rekao da je bivši predsjednik "dobro".

"Predsjednik Trump zahvaljuje organima reda i hitnim službama na brzoj reakciji tijekom ovog gnusnog čina. On je dobro i trenutno je na pregledu u lokalnoj medicinskoj ustanovi", rekao je Cheung.

Sve zanimljive informacije o atentatu na Donalda Trumpa čitajte na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije