Nakon više od 70 godina popularni brend u Njemačkoj se povlači

0
Radiosarajevo.ba
Nakon više od 70 godina popularni brend u Njemačkoj se povlači
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Nakon više od 70 godina, od juna kupci više neće moći pronaći tradicionalnu marku u diskontima i supermarketima.

Od ljeta će švicarska firma Emmi prestati prodavati Onken jogurte i Quark (vrsta nemasnog sira) u Njemačkoj.

Firma Emmi trebala bi povući Onken s njemačkog tržišta i ujedno ga prestati prodavati. Prema pisanju Lebensmittelzeitungu, firma je to sada objavila. Razlozi su nedovoljna perspektiva na njemačkom tržištu jogurta i kvarka.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Ako želite kupiti proizvode od Onkena, još uvijek imate mogućnost kupiti ih u Velikoj Britanije.

Uprkos dugogodišnjoj tradiciji i duboko ukorijenjenoj, regionalno lojalnoj klijenteli, Emmi je ovog ljeta odlučila prekinuti poslovanje Onkena u Njemačkoj. S jedne strane, nema dovoljno izgleda na visoko konkurentnom njemačkom tržištu jogurta i kvarka, s druge strane, Emmi se sve više fokusira na profitabilne segmente rasta kao što su gotova kafa s Emmi Caffè Latte i specijalni sir s Emmijem. Kaltbach.

"Odluka da povučemo naš asortiman Onken sa njemačkog tržišta nije nam bila laka", kaže dr. Elisabeth Wagner-Wehrborn, generalna direktorica Emmi Njemačka. „Ograničeni potencijal rasta i nedovoljna profitabilnost, na koju su negativno uticali i kontinuirano rastući troškovi inputa, sada su nas nagovorili na ovaj korak, koji je bio neophodan iz ekonomskih razloga“, naveli su na svojoj zvaničnoj stranici Group Emmi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije