Nakon TV debate: Macron bio ubjedljiviji i impresivniji od Le Pen

Radiosarajevo.ba
Nakon TV debate: Macron bio ubjedljiviji i impresivniji od Le Pen
/ Marine Le Pen i Emmanuel Macron
Ankete gledalaca pokazuju da je francuski predsjednički kandidat Emmanuel Macron bio impresivniji od svoje rivalkinje Marine Le Pen u završnoj TV debati, prenosi BBC.
Macron je bio bolji od predstavnice krajnje desnice Marin Le Pen, tokom ključne televizijske debate, uoči odlučujućeg drugog kruga izbora u nedjelju, pokazuju rezultati istraživanja javnog mnijenja.
 
Blizu 63 posto osoba koje su učestvovale u anketi BFM TV smatra da je proeuropski bivši ministar ekonomije bio uvjerljiviji tokom debate od liderke Nacionalnog fronta.
 
Dvije trećine osoba koje su glasale za kandidata radikalne ljevice Jean-Luca Meenchona u prvom krugu izbora 23. aprila, smatra da je Macron bio ubjedljiviji od Le Pen, kao i 58 posto onih koji su podržavali u prvom krugu konzervativca Francoisa Fiona. 

Dva predstavnička kandidata, koja su osvojila najviše glasova u prvom krugu izbora održanom 23. aprila, iznijeli su sinoć niz međusobnih optužbi tokom žestoke televizijske debate, posljednje pred drugi krug predsjedničkih izbora.

Macron je optužio Le Pen da laže i upozorio da bi ona odvela Francusku u građanski rat i dala islamskim ekstremistima ono što žele jer bi prekršila prava muslimana u Francuskoj.

S druge strane, Le Pen je optužila Macrona da je blag prema islamskom ekstremizmu i nazvala ga kandidatom elite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije